ajoneuvon varaosat Internet kauppa
  • Rekisteröidy  |  
  • Ota yhteyttä  |  
  • Toimitusehdot  |  
Asiakaspalvelu:
Auton-osat24.fi - Hotline und Support.
Maanantai - Perjantai 9.00 - 0.00 Lauantai 9.00 - 17:00
turvallisia ostoksia edullisilla hinnoilla
valtava valikoima
nopea toimitus

Vetoakseli / Päävetoakseli

Autojen varaosat: Vetoakseli / Päävetoakseli

Etsi Vetoakseli / Päävetoakseli: Valitse automerkkisi

Vetoakselin tehtävänä autoissa on välittää vääntö tasauspyörästä pyörännapaan, mutta toisaalta sen pitää myös vähentää ajon aikana tienpinnasta autoon kohdistuvaa tärinää jotta se ei vaikuta auton ohjaamiseen. Ohjauksessa esintyy jatkuvasti virheitä myös auton osalta. Tämän kompensoimiseksi tarvitaan vakaata liikettä, joka saadaan aikaiseksi nivelellä, joka yhdistää vetoakselin pyörän napaan. Ennen vanhaan vetoakseleissa käytettiin myös vaimentimia, mutta nykypäivänä ABS-järjestelmä on korvannut tämän tarpeen.

Vetoakseli mukautuu ajossa pyörien liikkeisiin. Koska “ohjauskulmat” muuttuvat myös jousituksessa jatkuvasti, vetoakseleissa on myös sisemmät vetonivelet. Kaikki markkinoilla myytävät vetoakseli ovat tästä syystä lujaa tekoa, ja valmistajat takaavat niiden olevan turvallisia. Vetoakselin tulee kestää lämpötiloja aina -40 asteesta 120 asteeseen. Lisäksi vetoakselin tulee kestää myös 3000 kierroksen minuuttivauhtia. Tästä huolimatta myös vetoakselit kuluvat käytössä, ja kaipaavat välillä vaihtoa. Pahimmillaan viallinen vetoakseli voi aiheuttaa ajon aikana vaurioita myös muihin autonosiin.

Mikäli autosta kuuluu ritisevä ääniä kun sillä ajetaan jyrkistä mutkista, tai jotka voimistuvat kun autolla kiihdytetään, vika voi todennäköisesti johtua viallisesta vetoakselista. Tässä tapauksessa akselin vaihto on paikallaan, varsinkin jos autolla ajetaan paljon kuoppaisilla teillä, joilla ajoneuvoon kohdistuu tiestä voimakasta tärinää. Mikäli tarvitset varaosia autollesi, verkkokauppamme kautta saat tilattua kaikki autonosat edulliseen hintaan. Nopeat toimituksemme ovat takuulla mieleesi. Valikoimastamme löydät autollesi esim. uudet starttimoottorit ja jarrutehostimet.

Erillisen ripustuksen/ kääntövivun nivel tilaa edullisesti
Jännitteen tasaaja tilaa edullisesti
Jousituksen poikkitanko tilaa edullisesti
Kardaaniakseli / Vetoakseli tilaa edullisesti
Olka-akseli tilaa edullisesti
Pallonivel tilaa edullisesti
Pyöränavan laakeri / Pyöränlaakerit tilaa edullisesti
Pyörännapa tilaa edullisesti
Vakaimen varsi / Kallistuksenvakaaja tilaa edullisesti
Vetoakseli / Päävetoakseli tilaa edullisesti
Vetoakseli / Päävetoakseli: Auton valinta

Hae rekisterinumerolla

Suosituimmat tuotteet