ajoneuvon varaosat Internet kauppa
  • Rekisteröidy  |  
  • Ota yhteyttä  |  
  • Toimitusehdot  |  
Asiakaspalvelu:
Auton-osat24.fi - Hotline und Support.
Maanantai - Perjantai 9.00 - 00.00 Lauantai 9.00 - 19.00
Luotettavia ostoksia edulliseen hintaan
valtava valikoima
nopea toimitus

Vesipumppu

Autojen varaosat: Vesipumppu

Etsi Vesipumppu: Valitse automerkkisi

Vesipumppu on osa nestejäähdytysjärjestelmää ja siksi välttämätön osa autoissa. Jos vesipumppu rikkoutuu, moottori sammuu samantien. Vesipumppu pitää kylmäaineen liikkeellä jäähdytysneste kierrossa, ja ilman tätä myöskään öljy ei kiertäisi omassa kierrossaan kunnolla. Jos moottorin palotila ylikuumenee, moottoriöljy ei kykene voitelemaan mäntiä, ja tällöin jäähdytysneste rupeaa kuplimaan. Tästä syystä auto ei selviäisi kolmea minuuttia kauempaa ilman vesipumppua.

Vesipumppu ja moottori käyvät aina samanaikaisesti, ja näin ollen on selvää että se toimii kampiakselin avulla. Vääntö välitetään hammashihnan avulla kampiakselista pumppuun. Kun moottori sammutetaan, vesipumppu lopettaa toimintansa. Vesipumpun suorituskyky on usein suoraan verrannollinen moottorin suorituskykyyn. Mitä nopeammin moottori käy, sitä nopeammin käy myös vesipumppu. Tästä syystä myös vesipumppu pitäisi vaihtaa tehokkaampaan malliin, jos moottorin toimintaa tehostetaan esim turboahtimen avulla. Vesipumpun elinkaari kestää yleensä noin 150000 ajokilometrin ajan. Vesipumpun rikkoutuessa sitä ei voi korjata ja se tulisi vaihtaa. Tästä huolimatta vesipumpun tiivisteet voi aina uusia.

Joka tapauksessa, pumppu alkaa toimia viallisesti jos se kuumenee liikaa käytön aikana. Tästä syystä auton jäähdytys järjestelmässä käytetään myös jäähdyttimen lämpötila anturia. Jos pumpusta häviää vettä tavallista nopeammin, sen vaihtaminen on välttämätöntä. Mikäli tarvitset laadukkaita varaosia autollesi, verkkokauppamme kautta saat tilattua kaikki varaosat edulliseen hintaan. Nopeat toimituksemme ovat takuulla mieleesi. Valikoimastamme löydät autollesi esim. uudet käsijarrun vaijerit, kompressorit ja lokasuojat.

Auton tiivisteet tilaa edullisesti
Hammaspyörä / hammasratas tilaa edullisesti
Imuventtiili / sisääntuloventtiili tilaa edullisesti
Kaasuläppä / kuristusventtiili tilaa edullisesti
Nokka-akseli tilaa edullisesti
Öljynpinnanosoitin / öljytason mittari tilaa edullisesti
Öljypohja tilaa edullisesti
Öljypumppu tilaa edullisesti
Pakoventtiili / pakokaasu tilaa edullisesti
Sylinteriryhmä tilaa edullisesti
Työntötanko / suojaputki tilaa edullisesti
Venttiilikoppa / venttiilikotelo tilaa edullisesti
Venttiilisuutin / polttoainesuuttimet tilaa edullisesti
Vesipumppu tilaa edullisesti
Suosituimmat tuotteet