ajoneuvon varaosat Internet kauppa
  • Rekisteröidy  |  
  • Ota yhteyttä  |  
  • Toimitusehdot  |  
Asiakaspalvelu:
Auton-osat24.fi - Hotline und Support.
Maanantai - Perjantai 9.00 - 00.00 Lauantai 9.00 - 19.00
Luotettavia ostoksia edulliseen hintaan
valtava valikoima
nopea toimitus

Termostaatti

Autojen varaosat: Termostaatti jäähdytysneste

Etsi Termostaatti: Valitse automerkkisi

Auton lämmitystä ja ilmastointia ei pystytä säätelemään ilman termostaattia. Termostaatin avulla sisätilan lämpötila saadaan säädettyä mieluisalle tasolle. On mainitsemisen arvoista että termostaatti mittaa myös sisätilan lämpötilan ennen kuin se muuttaa sitä viilentämällä tai lämmittämällä. Termostaatti mittaa auton sisätilan lämpötilan niin sanotulla “lämpötila anturilla”.

Termostaatti määrittää ohjausyksikön avulla kuinka paljon ilmaa tulee lämmittää tai viilentää jotta sisätilan lämpötila saadaan toivotulle tasolle. Useimpien autojen termostaatit pystyvät sekä lämmittämään että viilentämään ilmaa. Lisäksi termostaatti poistaa kosteutta sisätilan ilmasta. Se imee sisätilan ilmaa sisäänsä ja tuo sen tilalle tuoretta ilmaa. Termostaatti ei itsessään kuitenkaan pysty pitämään sisätilan lämpötilaa yllä. Lämpötilan ylläpitäminen onnistuu ainoastaan silloin, kun ilmastoinnin muut osat pelaavat yhteen. ja sisätilan tuuletin tekee tehtävänsä. Lisäksi ilmastointi tukee myös auton muiden järjestelmien toimintaa, kun ulkona on todella kuuma tai kylmä. Termostaatti mittaa lisäksi myös tuodun ilman määrän sisätilan nykyisestä ilmasta. Tätä varten tarvitaan toinen lämpötila anturi.

Lämpötila anturi voidaan asentaa ilmastoinnin jäähdyttimen letkuun, sillä tämän alueen lämpötila määrittää sen kuinka paljon lämpötilaa muutetaan. Itse termostaatti sijaitsee myös letkussa, ja siksi se on helppo vaihtaa mikäli vikoja esiintyy. Tällöin kylmäaine tulisi poistaa järjestelmästä vaihdon ajaksi. Mikäli tarvitset laadukkaita varaosia autollesi, verkkokauppamme kautta saat tilattua kaikki varaosat edulliseen hintaan. Nopeat toimituksemme ovat takuulla mieleesi. Valikoimastamme löydät autollesi esim. uudet pyyhkijän varret, hammasrattaat, sytytyspuolat ja keskuslukitukset.

Jäähdytin tilaa edullisesti
Laippa / läppä tilaa edullisesti
Lämmönvaihdin tilaa edullisesti
Moottorin jäähdytysjärjestelmän tuuletin tilaa edullisesti
Öljynjäähdytin tilaa edullisesti
Paisuntasäiliö tilaa edullisesti
Suosituimmat tuotteet