ajoneuvon varaosat Internet kauppa
  • Rekisteröidy  |  
  • Ota yhteyttä  |  
  • Toimitusehdot  |  
Asiakaspalvelu:
Auton-osat24.fi - Hotline und Support.
Maanantai - Perjantai 9.00 - 0.00 Lauantai 9.00 - 17:00
turvallisia ostoksia edullisilla hinnoilla
valtava valikoima
nopea toimitus

Pyörän jarrulevyn satula / Jarrusatula

Autojen varaosat: Pyörän jarrulevyn satula / Jarrusatula

Etsi Pyörän jarrulevyn satula / Jarrusatula: Valitse automerkkisi

Jarrusatula on levyjarru-järjestelmään kuuluva osa. Se on rakenteellisesti satula joka ottaa jarrutuksen aikana kiinni jarrulevyihin niiden molemmin eri puolin. Useimmissa levyjarruissa tämä tapahtuu mekaanisesti, mutta levyjarruja saa myös hydraulisina. Tästä huolimatta jarrumännät eivät ole riippuvaisia hydrauliikasta, koska niitä on käytetty jo ennen kuin hydrauliikka keksittiin. Mekaaniset jarrusatulat ovat suosiossa etenkin siksi, että ne valetaan metallilla, ja ovat näin ollen kestäviä ja toimivat luotettavasti. Jarrusatuloiden valmistuksessa voidaan käyttää kolmea eri materiaalia.

Jarrusatulasta voidaan huomata, että sen jarrulevyjen molemmilla puolin on kaksi mäntää vastakkain. Kaksi mäntää ovat tarpeellisia etenkin siksi , että näin ollen paine leviää jarrutus-järjestelmässä nopeammin, ja tällöin myös jarrutusteho kasvaa. Tämä on eduksi etenkin nopeasti kulkevilla ajoneuvoilla ajettaessa. Lisäksi kaksi mäntää vähentää myös autoon jarrutuksessa kohdistuvaa tärinää ja parantaa näin ollen ajomukavuutta. Ainoastaan pienien autojen jarrulevyissä käytettiin ennen vanhaan yhtä mäntää. Nykyään valmistettavista kulkupeleistä ainoastaan polkupyörän jarrulevyissä käytetään yhtä mäntää. Jarrumäntä sijaitsee autoissa jarrusatulan päällä, joka taas liikkuu jarruttaessa kohti jarrulevyä. Jarrupalojen kuluessa tämä matka jarrulevyä kohti pitenee kuitenkin koko ajan, ja tästä syystä myös jarrutusteho heikkenee ajan mittaan. Tällöin jarrupalat tulisi vaihtaa.

Mikäli tarvitset varaosia autollesi, verkkokauppamme kautta saat tilattua kaikki varaosat edulliseen hintaan. Nopeat toimituksemme ovat takuulla mieleesi. Valikoimastamme löydät autollesi esim. uudet sumuvalot, öljypumput, ja sivuvilkut.

Jarruanturat tilaa edullisesti
Jarrukäytön tehostin tilaa edullisesti
Jarruletku tilaa edullisesti
Jarrulevyt tilaa edullisesti
Jarrukenkäsarja tilaa edullisesti
Jarrurumpu / Rumpujarru tilaa edullisesti
Jarrutehostin tilaa edullisesti
Pääjarrusylinteri / Jarrunpääsylinteri tilaa edullisesti
Pyörän jarrulevyn satula / Jarrusatula tilaa edullisesti
Pyörän jarrusylinteri / Pyöränsylinteri tilaa edullisesti
Seisontajarrutusjärjestelmän käyttövaijeri tilaa edullisesti
Pyörän jarrulevyn satula / Jarrusatula: Auton valinta

Hae rekisterinumerolla

Suosituimmat tuotteet