ajoneuvon varaosat Internet kauppa
  • Rekisteröidy  |  
  • Ota yhteyttä  |  
  • Toimitusehdot  |  
Asiakaspalvelu:
Auton-osat24.fi - Hotline und Support.
Maanantai - Perjantai 9.00 - 00.00 Lauantai 9.00 - 19.00
Luotettavia ostoksia edulliseen hintaan
valtava valikoima
nopea toimitus

Paisuntasäiliö

Autojen varaosat: Paisuntasäiliö

Etsi Paisuntasäiliö: Valitse automerkkisi

Paisuntasäiliön tehtävänä autoissa on lämmittää kaasuja tai nesteitä. Lämpötilan nousu korreloi nousseen paineen kanssa, ja näin ollen ne nousevat käsikädessä. Korkea paine on kuitenkin haitaksi letkuille ja tiivisteille, ja korkea lämpötila saattaa häiritä männän toimintaa. Liian korkea lämpötila konepellin alla voi haitata auton öljyn ja veden kiertokulkua. Kun moottorin lämpötila ja paine nousevat liian korkeaksi, se tasataan öljypohjan avulla.

Jäähdytin on varustettu erityisellä paisuntasäiliöllä. Se aukeaa kun paine auton järjestelmässä kasvaa liian korkeaksi. Tämä on yleistä erityisesti silloin, kun jäähdyttimen lämpötila anturin mukaan lämpötila on yli 100°C. Moottori saattaa vaurioitua yli 120°C lämpötiloissa. Sen toiminta saattaa reistailla ja männät jumittua paikoilleen. Tämä on merkki siitä että kylmäaine on ollut huonolaatuista, ja jäljellä olevaa vettä ei saada jäähdytettyä kunnolla. Tuolloin vettä haihtuu järjestelmästä ja seurauksena vettä on vielä vähemmän. Näin ollen paisunta säiliö on vain väliaikainen ratkaisu ongelmaan. Jäähdytyksen ylläpito on turhaa kun sitä ei voida taata esim. kesäaikaan. Tällöin järkevintä on sammuttaa moottori aika ajoin useiksi minuuteiksi moottorin ylikuumenemisen estämiseksi. Auton muut paisuntasäiliöt eivät altistu näin kuluttaville olosuhteille.

Esim. ohjaustehostuksessa käytetään paisuntasäiliötä, sillä sen avulla saadaan luotua voimakkuudeltaan erilaista painetta, joka vaatii eri määrän hydrauliikkaöljyä. Jarrujärjestelmissä paisuntasäiliöt ovat turhia, sillä se tarvitsee vain yhden ison tankin. Mikäli tarvitset varaosia autollesi, verkkokauppamme kautta saat tilattua kaikki varaosat edulliseen hintaan. Nopeat toimituksemme ovat takuulla mieleesi. Valikoimastamme löydät autollesi esim. uudet olka-akselit, vilkut, ja jouset.

Jäähdytin tilaa edullisesti
Laippa / läppä tilaa edullisesti
Lämmönvaihdin tilaa edullisesti
Moottorin jäähdytysjärjestelmän tuuletin tilaa edullisesti
Öljynjäähdytin tilaa edullisesti
Termostaatti tilaa edullisesti
Suosituimmat tuotteet