ajoneuvon varaosat Internet kauppa
  • Rekisteröidy  |  
  • Ota yhteyttä  |  
  • Toimitusehdot  |  
Asiakaspalvelu:
Auton-osat24.fi - Hotline und Support.
Maanantai - Perjantai 9.00 - 00.00 Lauantai 9.00 - 19.00
Luotettavia ostoksia edulliseen hintaan
valtava valikoima
nopea toimitus

Päävaimennin / pakoputken äänenvaimennin

Autojen varaosat: Takavaimennin, Takapönttö, Pakoputki äänenvaimennin taka

Etsi Päävaimennin / pakoputken äänenvaimennin: Valitse automerkkisi

Äänenvaimentimet ovat muuttuneet paljon vuosien varrella rakenteeltaan. Aiemmin pakokaasujärjestelmä koostui putkesta, joka otti sylintereistä tulevat pakokaasut vastaan, keskiäänenvaimentimesta, joka oli kiinni etuäänenvaimentimessa, ja pakokaasujärjestelmän lopussa sijaitsevasta takaäänenvaimentimesta. Pakokaasuputkisto kulki koko auton korin läpi. Nykypäivänä katalysaattori on korvannut etu ja keski-äänenvaimentimien käytön autoissa. Katalysaattorin takana sijaitsee takaäänenvaimennin, joka vastaa lähes yksin äänen vaimennuksesta. Pääasiallinen syy tälle muutokselle oli se, että katalysaattorin avulla pakokaasujen yhdisteitä saadaan muokattua, jolloin myrkyllisiä yhdisteitä pääsee vähemmän ilmaan.

Tällä tavalla pakokaasun lämpötila pienenee ja ääntä saadaan vähennettyä. Autosta lähtevät äänet johtuvat energian leviämisestä, ja siksi se korreloi lämmön kanssa. Tästä syystä pakokaasut hajautetaan takaäänenvaimentimessa ja uudelleen ohjataan useisiin kammioihin. Näin ollen järjestelmästä saadaan poistettua painetta ja seurauksena myös lämpötila laskee. Tästä syystä takaäänenvaimentimen ulkoisilla ominaisuuksilla ei ole väliä. Se sijaitsee auton korin alla sellaisessa paikassa missä se ei voi yksinkertaisesti ottaa kiinni maahan autolla ajettaessa. Kammioiden sisällä kaasuvirtauksen vauhti puolestaan hidastuu ja paine alkaa vähenemään. Samalla tämä aiheuttaa sen että autosta tulevien äänien voimakkuus pienenee. Tästä huolimatta kammioiden avulla ääniä voidaan myös suurentaa. Erityisesti urheiluautoissa käytetään niihin erityisesti suunniteltua kammioita jotka lisäävät niiden ääntä. Tämän lisäksi niihin voidaan asentaa myös kaiuttimia jotta ääntä saataisiin kuuluvammaksi.

Nykyaikaisissa takaäänenvaimentimissa ei ole liitoksia, ja tästä syystä ne tulee aina hitsata kiinni pakoputkistoon. Niiden kiinnittäminen esim. pulteilla ja puristimilla ei ole mahdollista, sillä silloin liitos ei ole tarpeeksi tiivis ja ääntä ei saada vaimennettua kunnolla. Mikäli tarvitset laadukkaita varaosia autollesi, verkkokauppamme kautta saat tilattua kaikki varaosat edulliseen hintaan. Nopeat toimituksemme ovat takuulla mieleesi. Valikoimastamme löydät autollesi esim. uudet pölysuojat, alipaineputket, ja sytytyspuolat.

Happianturi / lambda tunnistin tilaa edullisesti
Imusarja / pakoputken imusarja tilaa edullisesti
Katalysaattori tilaa edullisesti
Keksiäänenvaimennin tilaa edullisesti
Päävaimennin / pakoputken äänenvaimennin tilaa edullisesti
Turboahdin / pakokaasuahdin tilaa edullisesti
Suosituimmat tuotteet