ajoneuvon varaosat Internet kauppa
  • Rekisteröidy  |  
  • Ota yhteyttä  |  
  • Toimitusehdot  |  
Asiakaspalvelu:
Auton-osat24.fi - Hotline und Support.
Maanantai - Perjantai 9.00 - 00.00 Lauantai 9.00 - 19.00
Luotettavia ostoksia edulliseen hintaan
valtava valikoima
nopea toimitus

Öljynsuodatin

Autojen varaosat: Öljynsuodatin

Etsi Öljynsuodatin: Valitse automerkkisi

Öljynsuodattimien merkitys auton osana on laskenut viimeisen vuosikymmenen aikana. Tämä johtuu pääosin siitä, että nykyään huoltoasemilta saatava polttoaine on niin puhdasta, että polttoaineen epäpuhtauksista johtuva kuluma autoissa on tänä päivänä todella minimaalista. Tästä huolimatta öljynsuodattimen merkitystä autossa ei tule myöskään aliarvioida. Öljy altistuu epäpuhtauksille jo silloin kun sitä kaadetaan tankkiin. Tankista öljy virtaa palamistilaan, jossa se lämpenemisen lisäksi voitelee mäntiä ja kerää epäpuhtauksia.

Palamisjätteitä uhkaavat mäntien toimintaa, kun ruiskutussuuttimet eivät ruiskuta polttoaine-ilma seosta kunnolla. Lisäksi sylinterien sisäpuoli saattaa ylikuumentua ja palamisjätteitä syntyä. Vaihto on myös mahdollista kun kierrossa on liikaa öljyä ja kampiakselit uivat öljyssä. Epäpuhtauksien määrää on kuitenkin helppo arvioida öljystä. Öljyn tarkistaminen öljyn mittatikun avulla paljastaa öljyn määrän lisäksi myös sen kunnon. Uusi öljy on vaaleamman väristä, ja tummempi väri osoittaa että öljyssä on paljon epäpuhtauksia. Tällöin vika saattaa olla öljynsuodattimessa, ja se olisi suositeltavaa vaihtaa.

Kun öljyn on väri muuttunut todella tummaksi, se tulisi vaihtaa heti. Vanhan öljyn voi päästää pois öljypohjan kautta avaamalla öljytulpan. Joskus öljyn suodatin saattaa myös tukkeutua ja tällöin paine pääsee ulos järjestelmästä. Tämä johtaa moottoriöljyn ylikuumenemiseen ja lopulta se tultii yli. Jäähdyttimen lämpötila anturi pystyy mittaamaan yli 120°C lämpötiloja. Mikäli tarvitset varaosia autollesi, verkkokauppamme on sinulle oiva ratkaisu. Valikoimastamme löydät autollesi esim. uudet kampiakselit, ja pyörän laakerit.

Hydraulinen suodatin / hydrauliikkasuodatin tilaa edullisesti
Ilmansuodatin / ilmanpuhdistin tilaa edullisesti
Matkustamosuodatin tilaa edullisesti
Öljynsuodatin tilaa edullisesti
Polttoainesuodatin tilaa edullisesti
Suosituimmat tuotteet