ajoneuvon varaosat Internet kauppa
  • Rekisteröidy  |  
  • Ota yhteyttä  |  
  • Toimitusehdot  |  
Asiakaspalvelu:
Auton-osat24.fi - Hotline und Support.
Maanantai - Perjantai 9.00 - 00.00 Lauantai 9.00 - 19.00
Luotettavia ostoksia edulliseen hintaan
valtava valikoima
nopea toimitus

Moniurahihna

Autojen varaosat: Laturin hihna

Etsi Moniurahihna: Valitse automerkkisi

Hihnojen käyttö autoissa mullisti aikanaan autoteknologian. Aiemmin autoissa oltiiin käytetty erityisiä ajoketjuja, ja pian tuli selväksi että joustavien hihnojen käyttäminen olisi paljon tehokkaampaa ja käytännöllisempää. Ensimmäinen autoissa käytettävä hihna oli tavallinen tasainen hihna, joka myöhemmin korvattiin kiilahihnoilla. Vaikka kiilahihnojen käyttäminen olikin käytännöllistä, myös niissä oli huonot puolensa. Kiilahihnat ovat muuttuneet vuosien varrella merkittävästi, mutta sen rakenne on silti pysynyt aina melko samanlaisena.

Tämä kuitenkin muuttui kun hihnat uritettiin pitkittäis-suunnassa. Nykyään nämä hihnat tunnetaan hammastettuina kiilahihnoina. Niissä oli paljon samaa tavallisten kiilahihnojen kanssa mutta ilman tasaisten hihnojen haittapuolia. Koskettava kulma saatiin suunniteltua pienemmäksi ja siten myös sen säde pieneni.Lisäksi useiden aggregaattien pyörittäminen yhdellä hihnalla oli vähemmän ongelmallista.Tällä tavalla auton konepellin alle saatiin tilaa uusille osille. Useiden aggregaattien pyörittämisestä tuli mahdollista sen takia että hammastettujen kiilahihnojen myötä oli mahdolista käyttää myös hihnan ulkopuolta aggregaattien pyörittämiseen, huolimatta siitä että sen pinta oli tasainen. Joka tapauksessa tämä ylimääräinen työ rasittaa hammastettua kiilahihnaa ja tästä syystä sen asentoa tulee aika ajoin säätää. Hammastetuilla kiilahihnoilla on lisäksi pitkä elinkaari.

Niitä harvemmin tarvitsee vaihtaa ennen kuin niitä on käytetty 150000 ajo kilometrin ajan. Tavallisten kiilahihnojen tapaan hammastetut kiilahihnat valmistetaan myös kumista, jota vahvistetaan metalleilla. Näin siitä saadaan samalla sekä joustava että kestävä. Kiilahihnojen vaihto on usein kuitenkin hankalaa, sillä usein tarvitsee irrottaa eri osia pois tieltä jotta niihin pääsee käsiksi. Mikäli tarvitset laadukkaita varaosia autollesi, verkkokauppamme kautta saat tilattua kaikki varaosat edulliseen hintaan. Nopeat toimituksemme ovat takuulla mieleesi. Valikoimastamme löydät autollesi esim. uudet pyöräsylinterit, vauhtipyörät, raidetangot, ja iskunvaimentimet.

Hammashihnan kansi / hihnansuojus tilaa edullisesti
Hammashihnat / hammashihna tilaa edullisesti
Hihnapyörä tilaa edullisesti
Kiristysrulla tilaa edullisesti
Moniurahihna tilaa edullisesti
Turvavyön kiristin tilaa edullisesti
Suosituimmat tuotteet