ajoneuvon varaosat Internet kauppa
  • Rekisteröidy  |  
  • Ota yhteyttä  |  
  • Toimitusehdot  |  
Asiakaspalvelu:
Auton-osat24.fi - Hotline und Support.
Maanantai - Perjantai 9.00 - 00.00 Lauantai 9.00 - 19.00
Luotettavia ostoksia edulliseen hintaan
valtava valikoima
nopea toimitus

Lasinpyyhkijän vipu / pyyhkijän sulan varret

Autojen varaosat: Pyyhkijän varsi

Etsi Lasinpyyhkijän vipu / pyyhkijän sulan varret: Valitse automerkkisi

Tuulilasinpyyhkimet kehitettiin jo kauan aikaa sitten. Jo ensimmäiset markkinoille tuodut pyyhkijän varret olivat ulkoasultaan hyvin samankaltaisia nykyisten vastaavien kanssa. Tuulilaseja rakennettaessa niiden alapuolelle jätetään aina tilaa vipuvarsille, joiden avulla pyyhkijöitä operoidaan. Näitä vipuvarsia kutsutaan pyyhkijän varsiksi. Tuulilaseja on rakennettu tällä tavalla aina vuodesta 1903 lähtien, jolloin pyyhkijät patentoitiin ensimmäisen kerran. Pyyhkijöitä ovat sittemmin kehittyneet ja muuttuneet melko raskaalla kädellä, mutta niiden nimi ja ulkoasu ovat säilyneet melko samanlaisena.

Pyyhkijän varsi on todellakin sopiva sana tälle osalle. Vipuvarren tapaan pyyhkijän varsi ohjaa pyyhkijän sulkaa tuulilasin poikki, jolloin samalla pyyhkijän kumi painautuu tiukasti tuulilasia vasten ja poistaa siinä olevan lian. Pyyhkijän varsi liikuttaa pyyhkijän sulkia ainoastaan sivusuuntaisesti. Kaikki muut myöhemmin pyyhkijöiden lisätyt osat taas on suunniteltu sillä tavalla, että ne tukevat pyyhkijöiden toimintaa. Pikku hiljaa myös pyyhkijöiden aerodynamiikkaan ja ulkoasuun alettiin tehdä muutoksia, ja tästä syystä pyyhkijöitä on nykypäivänä saatavilla monen eri tyyppisinä. Pyyhkijöillä pystyttiin puhdistamaan auton tuulilasit tehokkaasti liasta vasta sen jälkeen, kun pyyhkijän osia kehitettiin ja pyyhkijä saatiin painautumaan tuulilasia vasten tarpeeksi lujaa. Tästä hetkestä lähtien pyyhkijän sulkien valmistaminen metallista lopetettiin, ja uudeksi materiaaliksi valittiin muovi. Muovi oli etenkin siitä hyvä vaihtoehto että se on jykevä, ja samalla kestävä materiaali.

Materiaalin vaihtamisella muoviin oli myös se hyvä puoli, että nyt myöskään ruostumista ei tarvinnut pelätä. Pyyhkijän osia myydään usein tukkupakkauksina, mutta niitä saa ostettua myös yksittäisesti, sillä koko pyyhkijän vaihto ei ole välttämätöntä yhden osan rikkoutuessa. Mikäli tarvitset laadukkaita varaosia autollesi, verkkokauppamme kautta saat tilattua kaikki varaosat edulliseen hintaan. Nopeat toimituksemme ovat takuulla mieleesi. Valikoimastamme löydät autollesi esim. uudet ilmastoinnin letkut, polttoainetankit, sisätilansuodattimet ja jarrun pääsylinterit.

Lasinpyyhkijän käytön vipu / pyyhkijän varret tilaa edullisesti
Lasinpyyhkijän vipu / pyyhkijän sulan varret tilaa edullisesti
Pesimen pumppu / pesunestepumppu tilaa edullisesti
Pyyhkijän sulat tilaa edullisesti
Pyyhkimen moottori / pyyhkijän moottori tilaa edullisesti
Suutin / ruiskutussuuttimet tilaa edullisesti
Suosituimmat tuotteet