ajoneuvon varaosat Internet kauppa
  • Rekisteröidy  |  
  • Ota yhteyttä  |  
  • Toimitusehdot  |  
Asiakaspalvelu:
Auton-osat24.fi - Hotline und Support.
Maanantai - Perjantai 9.00 - 00.00 Lauantai 9.00 - 19.00
Luotettavia ostoksia edulliseen hintaan
valtava valikoima
nopea toimitus

Laippa / läppä

Autojen varaosat: Laippa / läppä

Etsi Laippa / läppä: Valitse automerkkisi

Auton tiivisteitä myydään useimmiten vain tukkupakkauksissa, sillä niiden vaihtaminen yksittäin on kallista ja epäkäytännöllistä. Joitakin näitä osia myydään tästä huolimatta silti yksittäin. Näihin osiin kuuluvat kumitattien ohella myös laipat. Sitä ei usein kuitenkaan mielletä tiivisteen osaksi, sillä usein niitä käytetään tukena kiinnityksissä, tai tiivisteinä auton järjestelmien osissa. Niitä käytetään aina jos voimaa täytyy säädellä. Näiden voimien päästessä vapaaksi myös muut osat kärsivät suurta vahinkoa.

Järjestelmän osia voi olla esim. moottorin alueella sijaitsevien akselien, putkien, ja koteloiden tapaiset osat. Näiden kiinnikkeiden päälle asetetaan usein laippa joka kiristetään tiukasti. Itse laipat valmistetaan metallista, tai kovasta muovista, jotta sekin kestäisi siihen kohdistuvien mekaanisten voimien aiheuttamat rasitukset. Samalla se suojaa lialta, lämmöltä ja kosteudelta. Erilaiset metalliseokset ovat yleisiä laipan valmistus materiaaleja. Laipat kiinnitetään aina ruuveilla paikoilleen. Valitettavasti myös laipat kuluvat käytössä. Varsinkin sen ruuvit ovat ongelma,ne löystyvät ja halkeilevat usein ja heikentävät näin laipan pitoa. Tämä on yleisintä auton alueilla, jossa osat altistuvat korkealle rasitukselle, ja tällöin laipat alkavat heilua tärinän yhteydessä. Tästä syystä silmämääräisiä tarkistuksia tulisi tehdä säännöllisesti halkeamien varalta. Lisäksi ruuvien ruostuminen on mahdollista. Jos laipat on taas valmistettu muovista, ne haurastuvat ajan mittaan kunnes ne alkavat halkeilemaan.

Laippojen haurastuessa ne tulisi vaihtaa. Lisäksi ne on helppo irrottaa, ainoastaan niiden ruuvit ja pultit tarvitsee poistaa jotta osan saa irrotettua. Mikäli tarvitset laadukkaita varaosia autollesi, verkkokauppamme kautta saat tilattua kaikki varaosat edulliseen hintaan. Nopeat toimituksemme ovat takuulla mieleesi. Valikoimastamme löydät autollesi esim. uudet vetoakselit, tuloventtiilit, pääsylinterit ja hydrauliikka suodattimet.

Jäähdytin tilaa edullisesti
Lämmönvaihdin tilaa edullisesti
Moottorin jäähdytysjärjestelmän tuuletin tilaa edullisesti
Öljynjäähdytin tilaa edullisesti
Paisuntasäiliö tilaa edullisesti
Termostaatti tilaa edullisesti
Suosituimmat tuotteet