ajoneuvon varaosat Internet kauppa
  • Rekisteröidy  |  
  • Ota yhteyttä  |  
  • Toimitusehdot  |  
Asiakaspalvelu:
Auton-osat24.fi - Hotline und Support.
Maanantai - Perjantai 9.00 - 0.00 Lauantai 9.00 - 17:00
turvallisia ostoksia edullisilla hinnoilla
valtava valikoima
nopea toimitus

Kardaaniakseli / Vetoakseli

Autojen varaosat: Nivelakseli, Kardaaniakseli

Etsi Kardaaniakseli / Vetoakseli: Valitse automerkkisi

Vääntömomentti on moottorissa syntyvä voima jota hallitaan kampiakselin avulla. Tätä vääntöä tarvitsevat toimiakseen esim auton pyörät ja aggregaatit.Tämän väännön välittämiseen käytetään autoissa akseleita. Ne ovat putken muotoisia, melko vaatimattoman näköisiä osia jotka on varustettu rattailla. Akselin pääasiallinen tehtävä voi vaihdella suurestikkin akselin tyypistä riippuen, mutta yhteistä niillä kaikilla on se, että ne välittävät vääntöä eteenpäin ja toimivat tuki elementteinä auton muille osille. Yksi näistä autossa käytettävistä akseleista on kardaaniakseli.

Kardaaniakselin avulla vääntö saadaan välitettyä akselista toiseen huolimatta siitä että niiden suunnat vaihtelevat jatkuvasti toisiaan kohden. Tästä syystä kardaaniakselia voitaisiin toimintansa kannalta verrata kytkimeen, sillä myös kytkin on suunniteltu joustavaksi. Kytkimiä ei käytetä kun vääntömomentti on voimakkuudeltaan liian suuri. Tästä syystä kardaaniakseli on myös hyvin luotettava osa. Näissä tilanteissa värinän ja värähtelyn syntyminen on mahdollista, ja tällöin kardaaniakseli absorboi nämä itseensä. Ajan kuluessa tämän ominaisuuden vaikutus kuitenkin heikkenee, sillä myös kardaaniakseli kuluu muiden auton osien tapaan käytössä. Kardaaniakselia käytetään silloin kun tavallisia yhtä nopeasti pyöriviä akseleita ei voida käyttää, joten tätä osaa käytetään esim etuakselin pyörissä. Jos etupyörissä käytettäisiin tavallista akselia, pyörät pyörisivät epätasaisesti ja tämä on ongelmallista etenkin tiukoista kurveista ajettaessa. Jos kulmaerot ovat kuitenkin todella suuria, etupyörissä voidaan käyttää vakionopeusniveliä.

Näiden käyttö on yleistä etenkin urheiluautojen edessä sijaitsevissa vetoakseleissa. Jos akselien suunta erot toisiinsa ovat kuitenkin vain pieniä, apuna voidaan käyttää nivel levyä. Kardaaniakseleita käytetään aina auton edessä sijaitsevissa pyörissä. Mikäli tarvitset laadukkaita varaosia autollesi, verkkokauppamme kautta saat tilattua kaikki varaosat edulliseen hintaan. Nopeat toimituksemme ovat takuulla mieleesi. Valikoimastamme löydät autollesi esim. uudet pakoventtiilit, jarruvoimansäätimet, kiertonapit, joustintuet ja etuvalot.

Erillisen ripustuksen/ kääntövivun nivel tilaa edullisesti
Jännitteen tasaaja tilaa edullisesti
Jousituksen poikkitanko tilaa edullisesti
Kardaaniakseli / Vetoakseli tilaa edullisesti
Olka-akseli tilaa edullisesti
Pallonivel tilaa edullisesti
Pyöränavan laakeri / Pyöränlaakerit tilaa edullisesti
Pyörännapa tilaa edullisesti
Vakaimen varsi / Kallistuksenvakaaja tilaa edullisesti
Vetoakseli / Päävetoakseli tilaa edullisesti
Kardaaniakseli / Vetoakseli: Auton valinta

Hae rekisterinumerolla

Suosituimmat tuotteet