ajoneuvon varaosat Internet kauppa
  • Rekisteröidy  |  
  • Ota yhteyttä  |  
  • Toimitusehdot  |  
Asiakaspalvelu:
Auton-osat24.fi - Hotline und Support.
Maanantai - Perjantai 9.00 - 00.00 Lauantai 9.00 - 19.00
Luotettavia ostoksia edulliseen hintaan
valtava valikoima
nopea toimitus

Joustimet

Autojen varaosat: Etujouset ja takajouset, Kierrejousi

Etsi Joustimet: Valitse automerkkisi

Jokaisessa henkilöautoissa jousia käytetään lähes kaikissa osissa. Yleisesti ottaen jousi kuitenkin tarkoittaa aina iskunvaimentimen jousta. Kaikille jousille on kuitenkin yhteistä se, että ne varastoivat energiaa jotta ne voivat myöhemmin viedä sitä eteenpäin ilman että sitä vähentyy ollenkaan. Hyvänä esimerkkinä kytkin levy jota painetaan kalvojousien avulla, jotta moottorista lähtenyt voimansiirto saadaan kytkimen paine laakerien avulla erotettua. Myös auton takaluukku toimii tällä samalla tavalla, ja samalla myös venttiilit avautuvat ja sulkeutuvat.

Voimat vaikuttavat jouseen jos se on painautunut kasaan. Joustintuen jouset painautuvat kun pyörät ajavat esteiden yli. Tällä varmistetaan että näissä tapauksissa tiestä autoon kohdistuvat iskut eivät vaurioita auton muita osia. Iskunvaimentimet vaimentavat nämä iskut. Jouset eivät kuitenkaan pysty vaimentamaan iskuja, jos ne jatkuvat kun jousi on jo ääri asennossa. Näin voi tapahtua ainoastaan silloin kun autolla ajetaan todella kovaa syvistä kuopista. Energian varastoiminen ja palauttaminen on tuttua tavalliselle ihmiselle esim jousipyssyn toiminnasta. Autossa käytettävät jouset ovat metallisia kierrejousia.

Tästä syystä niitä tulee suojata, sillä vesi, kylmyys, talvella esiintyvä suola, lika ja öljy voivat nopeuttaa niiden kulumista. Lisäksi voimakkaiden iskujen vaimentaminen jo itsessään kuluttaa osia runsaasti. Mikäli tarvitset laadukkaita varaosia autollesi, verkkokauppamme kautta saat tilattua kaikki varaosat edulliseen hintaan. Nopeat toimituksemme ovat takuulla mieleesi. Valikoimastamme löydät autollesi esim. uudet ruiskutusventtiilit, kondensaattorit, jäähdyttimen lämpötila anturit ja vetoakselin kumi nivelet.

Iskunvaimennin tilaa edullisesti
Iskunvaimentimen varren laakeri tilaa edullisesti
Joustimet tilaa edullisesti
Suojaus pölyltä tilaa edullisesti
Suosituimmat tuotteet