ajoneuvon varaosat Internet kauppa
  • Rekisteröidy  |  
  • Ota yhteyttä  |  
  • Toimitusehdot  |  
Asiakaspalvelu:
Auton-osat24.fi - Hotline und Support.
Maanantai - Perjantai 9.00 - 0.00 Lauantai 9.00 - 17:00
turvallisia ostoksia edullisilla hinnoilla
valtava valikoima
nopea toimitus

Jarrurumpu / Rumpujarru

Autojen varaosat: Jarrurumpu

Etsi Jarrurumpu / Rumpujarru: Valitse automerkkisi

Jarrurummut toimivat mekaanisesti ja niitä ei enää käytetä tänä päivänä valmistetuissa ajoneuvoissa. 1960-luvulta lähtien hydraulisesti toimivien jarrujen suosio on ollut nousussa siitä syystä, että ajoneuvoista tuli nopeampia. Nykyaikaisten nestejarrujen takia jarrurumpu on monille ihmisille tuttu vain polkupyöristä. Tästä huolimatta useissa vanhanaikaisissa klassikko autoissa käytetään jarrurumpuja, joten näille osille löytyy vielä kysyntää, ainakin niin kauan, kun klassikkoautot ovat vielä suosiossa. Rumpujarruissa jarrurummut sijaitsevat lähellä pyörää ja niiden sisällä on kitkapinta.

Vaijerin avulla se on kytkettynä jarrupolkimeen, joten siellä on myös jousi joka vaikuttaa myös jarrutukseen. Pääasiallinen taakka kohdistuu jarruttaessa kuitenkin itse jarrurumpuun.Lisäksi se altistuu suurelle rasitukselle ja lämpenee nopeasti voimakkaissa jarrutuksissa.Tämä ilmenee kitka pinnan kulumisena. Tästä syystä kulumaa voidaan odottaakin. Tämän estämiseksi jarurumpu on valmistettu lähes kokonaan kovetetusta teräksestä.Lisäksi kitkapinnan alueet on myös valmistettu metalliseoksesta. Lisäksi tulisi myös huomioida että jarrurumpu kannattelee pyörän vannetta ja laakereita. Nopeissa autoissa jarrurummut on varustettu myös jäähdytys rivoilla jotta lämpö johtuisi pois nopeammin. Vaikka rumpujarrut ovatkin todella luotettavia jarrujärjestelmiä, niiden ylläpitäminen ja huolto on kallista.

Tämä oli huomattavinta silloin kun teräksen hinta nousi markkinoilla pilviin. Lisäksi ihmiset valittivat myös siitä että jarrutuksen aikana syntyvä energia levisi jarrurumpuun, joten niiden tuli voittaa luotettavuudellaan. Mikäli tarvitset laadukkaita varaosia autollesi, verkkokauppamme kautta saat tilattua kaikki varaosat edulliseen hintaan. Nopeat toimituksemme ovat takuulla mieleesi. Valikoimastamme löydät autollesi esim. uudet parkkitutkat, letkut, ohjaustehostimen pumput ja öljynsuodattimet.

Jarruanturat tilaa edullisesti
Jarrukäytön tehostin tilaa edullisesti
Jarruletku tilaa edullisesti
Jarrulevyt tilaa edullisesti
Jarrukenkäsarja tilaa edullisesti
Jarrurumpu / Rumpujarru tilaa edullisesti
Jarrutehostin tilaa edullisesti
Pääjarrusylinteri / Jarrunpääsylinteri tilaa edullisesti
Pyörän jarrulevyn satula / Jarrusatula tilaa edullisesti
Pyörän jarrusylinteri / Pyöränsylinteri tilaa edullisesti
Seisontajarrutusjärjestelmän käyttövaijeri tilaa edullisesti
Jarrurumpu / Rumpujarru: Auton valinta

Hae rekisterinumerolla

Suosituimmat tuotteet