ajoneuvon varaosat Internet kauppa
  • Rekisteröidy  |  
  • Ota yhteyttä  |  
  • Toimitusehdot  |  
Asiakaspalvelu:
Auton-osat24.fi - Hotline und Support.
Maanantai - Perjantai 9.00 - 00.00 Lauantai 9.00 - 19.00
Luotettavia ostoksia edulliseen hintaan
valtava valikoima
nopea toimitus

Jarrulevyt

Autojen varaosat: Jarrulevy, Etujarrulevyt ja takajarrulevyt

Etsi Jarrulevyt: Valitse automerkkisi

Teoriassa ajateltuna jarruttaminen tarkoittaa pyörien vääntömomentin vähentämistä. Käytännössä taas jarrupalat painautuvat jarrulevyjä vasten. Vaikka autoihin onkin saatavilla lukuisia eri jarrujärjestelmiä, henkilöautoissa levyjarrut ovat yleisimpiä. Jarrulevy järjestelmä on yksinkertainen, tilaa säästävä, ja toiminnaltaan luotettava. Niiden ainoa huonopuoli on kuluminen, sillä jarrupalojen ja jarrulevyjen kitkapinta kuluu käytössä, jonka nopeus toisaalta vaihtelee.

Turvallisuussyistä jarrulevyjen materiaalin tulee olla kovempaa kuin jarrulevyjen, jotta voidaan varmistaa että jarruttaminen on mahdollista myös silloin kun jarrupalat ovat todella kuluneet. Mikäli jarrulevyt rikkoutuvat, jarruttaminen ei ole enää mahdollista. Erilainen kovuus saadaan aikaan kun levy valmistetaan valuraudasta, tai kun se valmistetaan metalliseoksesta joka sisältää terästä. Nykyaikaiset osat voivat myös valmistaa hiilen ja keraamisten aineiden sekoituksesta. Tämä tekee jarrulevyistä vieläkin kovemmat ja tästä syystä niitä käytetään todella nopeasti kulkevissa ajoneuvoissa. Tämä on yleisintä moottoriurheilussa. Tavoitteena on estää jarrulevyjen ylikuumeneminen. Tämä voi hyvinkin tapahtua kun pyörät pyörivät nopeasti ja autolla jarrutetaan voimakkaasti. Jos kitkapinnat ovat tässä tilanteessa kuluneet, kitkasta syntyvä lämpö on todella korkea. Ylikuumenemisella on lukuisia eri seurauksia. Jarrulevy alkaa hehkumaan lämmöstä ja lämpölaajenee, jolloin jarrumännät eivät pysty enää ottamaan niistä kiinni kunnolla.

Lämpö vaikuttaa myös hydrauliikka jarrun jarrunesteeseen, jolloin jarruneste alkaa kiehua, ja syntyy kuplia, jotka taas vähentävät jarrujen tehoa. Mikäli tarvitset laadukkaita varaosia autollesi, verkkokauppamme kautta saat tilattua kaikki varaosat edulliseen hintaan. Nopeat toimituksemme ovat takuulla mieleesi. Valikoimastamme löydät autollesi esim. uudet pyöräsylinterit, öljyn lämpötila anturit, hihnankiristimet, ja sivuovet.

Jarruanturat tilaa edullisesti
Jarrukäytön tehostin tilaa edullisesti
Jarruletku tilaa edullisesti
Jarrulevyt tilaa edullisesti
Jarrukenkäsarja tilaa edullisesti
Jarrurumpu / rumpujarru tilaa edullisesti
Jarrutehostin tilaa edullisesti
Pääjarrusylinteri / jarrunpääsylinteri tilaa edullisesti
Pyörän jarrulevyn satula / jarrusatula tilaa edullisesti
Pyörän jarrusylinteri / pyöränsylinteri tilaa edullisesti
Seisontajarrutusjärjestelmän käyttövaijeri tilaa edullisesti
Suosituimmat tuotteet