ajoneuvon varaosat Internet kauppa
  • Rekisteröidy  |  
  • Ota yhteyttä  |  
  • Toimitusehdot  |  
Asiakaspalvelu:
Auton-osat24.fi - Hotline und Support.
Maanantai - Perjantai 9.00 - 00.00 Lauantai 9.00 - 19.00
Luotettavia ostoksia edulliseen hintaan
valtava valikoima
nopea toimitus

Jarruletku

Autojen varaosat: Jarruletku

Etsi Jarruletku: Valitse automerkkisi

Jarruletkuja tarvitaan paineen levittämiseen jarrujärjestelmässä. Niitä tarvitaan tästä syystä sekä hydraulisissa että kaasukäyttöisissä jarruissa. Nykyään niitä käytetään henkilöautoissa yleisimmin hydraulisissa jarrujärjestelmissä. Ainoastaan käsijarru toimii kaasun avulla, joka tarkoittaa että jarruttaminen tapahtuu paisuntaventtiilin ja imupumpun negatiivisen paineen avulla. Tässä tapauksessa jarruletkun tulee olla alipaineinen. Letkun tulee kestää myös painetta jos sillä kuljetaan hydraulisia nesteitä. Lisäksi niiden tulee kestää myös lämpöä.

Alipaine pitää saada imusarjasta joka taas sijaitsee moottorin lähellä, jossa lämpötilat ovat korkeita. Lisäksi myös paineletku kestää lämpöä, sillä levyjen ollessa kuluneita jarruttaessa syntyy kitkaa, josta puolestaan syntyy lämpöä. Lisäksi konepellin alla on esiintyy runsaasti lämpötilan vaihteluita, joten letkun tulee kestää myös niitä. Ajon aikana jotkut alueet voivat lämmetä yli 700 Celsius-asteiseksi. Jos autolla ajetaan talvella, moottori jäähtyy ulkona ollessa nopeasti 0 asteiseksi ja lämpötilan muutokset voivat olla suuriakin. Kun letkut kestävät tämän, myös muiden osien kuluma hidastuu. Jarruletkuissa voi esiintyä myös halkeamia, sillä ne valmistetaan silikonista ja kumista, joihin sekoitetaan metallia. Aluksi jarruletkut haurastuvat, joka voidaan huomata letkua tunnustelemalla ja painelemalla. Halkeamia esiintyy näkyvästi usein vasta osien elinkaaren lopussa, sillä halkeaminen alkaa usein niiden sisältä. Jos halkeamat voidaan huomata silmämääräisesti, letkut tulisi vaihtaa heti.

Samalla halkeamat heikentävä myös jarrujen tehoa, sillä jarrunestettä vuotaa ulos ja paine karkaa järjestelmästä. Tästä syystä tankkauksen yhdeydessä tulisi välillä tarkistaa jarrunesteen tilanne, samalla tarkistaen moottoriöljyn tilanteen öljyn mittatikun avulla. Mikäli tarvitset laadukkaita varaosia autollesi, verkkokauppamme kautta saat tilattua kaikki varaosat edulliseen hintaan. Nopeat toimituksemme ovat takuulla mieleesi. Valikoimastamme löydät autollesi esim. uudet nokka-akselit, renkaat, ja sumuvalot.

Jarruanturat tilaa edullisesti
Jarrukäytön tehostin tilaa edullisesti
Jarruletku tilaa edullisesti
Jarrulevyt tilaa edullisesti
Jarrukenkäsarja tilaa edullisesti
Jarrurumpu / rumpujarru tilaa edullisesti
Jarrutehostin tilaa edullisesti
Pääjarrusylinteri / jarrunpääsylinteri tilaa edullisesti
Pyörän jarrulevyn satula / jarrusatula tilaa edullisesti
Pyörän jarrusylinteri / pyöränsylinteri tilaa edullisesti
Seisontajarrutusjärjestelmän käyttövaijeri tilaa edullisesti
Suosituimmat tuotteet