ajoneuvon varaosat Internet kauppa
  • Rekisteröidy  |  
  • Ota yhteyttä  |  
  • Toimitusehdot  |  
Asiakaspalvelu:
Auton-osat24.fi - Hotline und Support.
Maanantai - Perjantai 9.00 - 0.00 Lauantai 9.00 - 17:00
turvallisia ostoksia edullisilla hinnoilla
valtava valikoima
nopea toimitus

Jarrukäytön tehostin

Autojen varaosat: Jarrukäytön tehostin

Etsi Jarrukäytön tehostin: Valitse automerkkisi

Ensimmäiset jarrutehostimet tulivat markkinoille jo siihen aikaan kun hydraulisista jarruista ei ollut tietoakaan. Jarru sai toimintaansa tarvittavan paineen Otto-moottorin ja kuristusläpän synnyttämästä imusta. Diesel-moottoreissa tämä paine saadaan aikaan erityisen imupumpun avulla. Aiemmin autojen jarrut toimivat jousien voimalla, ja jarrutuksen teho riippui siitä, kuinka lujaa kuljettaja pystyi jaloillaan painamaan jarru-poljinta.

Tästä syystä autolla jarruttaminen oli sitä vaikeampaa, mitä painavampi auto oli, ja mitä nopeammin sillä ajettiin. Tästä johtuen jarrutehostimet suunniteltiin alunperin rekkoja ja niiden perävaunuja varten. 1950-luvun jälkeen henkilöautojen maksiminopeudet alkoivat olla jo sitä luokkaa, että myös niihin tarvittiin jarrutehostimia. Autojen jarrutus tehoa tuli siis lisätä. Jarrutehostimesta tuli näin ollen nopeasti osa autojen perus varusteita. Tehokkaampien hydrauliikka jarrujen markkinoille tulosta huolimatta jarrutehostimet säilytettiin autoissa. Lisäksi jarrusylinteri vähentää jarrujärjestelmään kohdistuvaa kulumaa. Tämä on mahdollista venttiilien negatiivisen paineen avulla, joka syntyy kun jarrupoljinta painetaan.

Kun poljin painetaan alas, se palautuu takaisin alkuperäis-asemaansa negatiivisen paineen avulla, joka syntyy kun venttiili avautuu. Tästä syystä venttiilin jousen tulee jatkuvasti olla paineen alla. Nämä osat ovat silti todella kestäviä ja kuluvat myös näin ollen hitaasti. Mikäli tarvitset varaosia autollesi, verkkokauppamme kautta saat tilattua kaikki auton osat edulliseen hintaan. Nopeat toimituksemme ovat takuulla mieleesi. Valikoimastamme löydät autollesi esim. uudet takavalot, pyörän-navat ja konepellit.

Jarruanturat tilaa edullisesti
Jarrukäytön tehostin tilaa edullisesti
Jarruletku tilaa edullisesti
Jarrulevyt tilaa edullisesti
Jarrukenkäsarja tilaa edullisesti
Jarrurumpu / Rumpujarru tilaa edullisesti
Jarrutehostin tilaa edullisesti
Pääjarrusylinteri / Jarrunpääsylinteri tilaa edullisesti
Pyörän jarrulevyn satula / Jarrusatula tilaa edullisesti
Pyörän jarrusylinteri / Pyöränsylinteri tilaa edullisesti
Seisontajarrutusjärjestelmän käyttövaijeri tilaa edullisesti
Jarrukäytön tehostin: Auton valinta

Hae rekisterinumerolla

Suosituimmat tuotteet