ajoneuvon varaosat Internet kauppa
  • Rekisteröidy  |  
  • Ota yhteyttä  |  
  • Toimitusehdot  |  
Asiakaspalvelu:
Auton-osat24.fi - Hotline und Support.
Maanantai - Perjantai 9.00 - 00.00 Lauantai 9.00 - 19.00
Luotettavia ostoksia edulliseen hintaan
valtava valikoima
nopea toimitus

Jarruanturat

Autojen varaosat: Takajarrupalat ja etujarrupalat, Jarrupalasarja

Etsi Jarruanturat: Valitse automerkkisi

Jotta autolla voidaan jarruttaa tehokkaasti, jarrupalojen täytyy pystyä muuttamaan liike-energia lämmöksi vahingoittamatta auton muita osia. Näin ollen jarrupalat ottavat osan lämmöstä itseensä ja jäljelle jäänyt lämpö poistuu muuta kautta. Tästä syystä jarrupalojen kitkapinnan ja jarrulevyjen tulee olla hyvässä kunnossa. Siksi tutkijat ovat yrittäneet kehitellä lähinnä vain uusia materiaaleja käytettäväksi jarrupalojen kitkapinnoissa.

Näin ollen ainoastaan jarrupalojen kitkapinnan uloin kerros ottaa kiinni jarrulevyihin. Uloimman kerroksen jälkeen tulee keskikerros, joka suojaa alimpana olevaa metalli levyä. Keskikerroksen alapuolella on vaimentava kerros joka vähentää metalliin kohdistuvaa tärinää, ja poistaa lämpöä jarrun osista ja vie sitä eteenpäin. Näin ollen estetään jarrun osien ylikuumeneminen, sillä silloin ne kuluisivat nopeammin. Lämmön lämpötila on riippuvainen jarrupalojen kitkapinnan materiaalista. Tästä syystä jokaiselle jarrupalalle määritetään tehtaalla kitka-arvo, joka määrittää maksimi lämpötilan korkeuden jota se voi kestää. Markkinoilla myytävät jarrupalat ovat useimmiten lujaa tekoa ja kuluvat vähän jopa korkeassa vauhdissa jarruttaessa.

Jarrupaloja hankkiessa kannattaa suosia sellaisia jarrupaloja, joiden metallilevyt on valmistettu sintratuista metalleista, kun jarrupalat itsessään harvemmin valmistetaan kuparista, lyijystä, tai asbestista. Lisäksi jarrupaloja saa myös keraamisina, mutta niiden käyttö on yleisempää vain tehokkaissa autoissa. Mikäli tarvitset varaosia autollesi, verkkokauppamme kautta saat tilattua kaikki auton osat edulliseen hintaan. Nopeat toimituksemme ovat takuulla mieleesi. Valikoimastamme löydät autollesi esim. uudet katalysaattorit, ohjauslaitteistot ja jäähdyttimen lämpötilamittarit.

Jarruanturat tilaa edullisesti
Jarrukäytön tehostin tilaa edullisesti
Jarruletku tilaa edullisesti
Jarrulevyt tilaa edullisesti
Jarrukenkäsarja tilaa edullisesti
Jarrurumpu / rumpujarru tilaa edullisesti
Jarrutehostin tilaa edullisesti
Pääjarrusylinteri / jarrunpääsylinteri tilaa edullisesti
Pyörän jarrulevyn satula / jarrusatula tilaa edullisesti
Pyörän jarrusylinteri / pyöränsylinteri tilaa edullisesti
Seisontajarrutusjärjestelmän käyttövaijeri tilaa edullisesti
Suosituimmat tuotteet