ajoneuvon varaosat Internet kauppa
  • Rekisteröidy  |  
  • Ota yhteyttä  |  
  • Toimitusehdot  |  
Asiakaspalvelu:
Auton-osat24.fi - Hotline und Support.
Maanantai - Perjantai 9.00 - 00.00 Lauantai 9.00 - 19.00
Luotettavia ostoksia edulliseen hintaan
valtava valikoima
nopea toimitus

Jäähdytin

Autojen varaosat: Syyläri, Moottorin jäähdytin

Etsi Jäähdytin: Valitse automerkkisi

Polttoaine, moottoriöljy, ja jäähdytysneste joita auto tarvitsee käydäkseen ongelmitta. Tästä syystä jäähdyttimellä on tärkeä rooli autoissa. Jos jäähdytin rikkoutuu, moottorin lämpötila jatkaa nousemistaan, kunnes se lopulta ylikuumenee ja rikkoutuu kokonaan. Jäähdytysjärjestelmiä on kahdenlaisia. Suurin osa autoista on varustettu nestejäähdytys järjestelmällä jota tehostetaan myös ilma jäähdytyksen avulla. Tietyissä urheiluautoissa taas on lisävarusteena erillinen öljynjäähdytin joka tukee vesijäähdyttimen toimintaa, sillä tehokkaat moottorit kuumenevat korkeissa nopeuksissa paljon. Molemmat jäähdyttimet toimivat silti samalla periaatteella.

Tärkein edellytys jäähdyksen toiminnalle on lämmön vaihtuminen. Kylmäaine kulkee kierrossa joka lopulta johtaa moottorin ja jäähdyttimeen. Kylmäaine kulkee jäähdytysjärjestelmän putkissa, ja näin ollen se voidaan viilentää tehokkaasti, sillä putket kylmenevät ympäröivän ilman vaikutuksesta ja lämpö siirtyy kylmäaineesta siirtyy putkien kautta pois järjestelmästä. Kylmäaine kiertää järjestelmässä myös hyvin nopeasti, sillä sen pitää kulkea nopeasti moottorin läpi tai muuten se ylikuumenee. Tästä syystä ongelmia voi syntyä etenki silloin jos kylmäaineen määrä on vähäinen järjestelmässä. Tällöin vika voi johtua vahingoittuneista tiivisteistä.

Lisäksi vika voi johtua myös jäähdyttimen tai vesipumpun johdoista. Kun moottori on käynnissä, vesipumpun vuotokohdan pitäisi löytyä nopeasti, sillä kuuma jäähdytysneste tuottaa painetta ja vuotava kohta on tästä syystä myös helppo löytää. Jäähdyttimen vuotoa on taas vaikeampi havaita. Mikäli tarvitset laadukkaita varaosia autollesi, verkkokauppamme kautta saat tilattua kaikki varaosat edulliseen hintaan. Nopeat toimituksemme ovat takuulla mieleesi. Valikoimastamme löydät autollesi esim. uudet hydrauliset suodattimet, hammashihnat ja joustintuet.

Laippa / läppä tilaa edullisesti
Lämmönvaihdin tilaa edullisesti
Moottorin jäähdytysjärjestelmän tuuletin tilaa edullisesti
Öljynjäähdytin tilaa edullisesti
Paisuntasäiliö tilaa edullisesti
Termostaatti tilaa edullisesti
Suosituimmat tuotteet