ajoneuvon varaosat Internet kauppa
  • Rekisteröidy  |  
  • Ota yhteyttä  |  
  • Toimitusehdot  |  
Asiakaspalvelu:
Auton-osat24.fi - Hotline und Support.
Maanantai - Perjantai 9.00 - 00.00 Lauantai 9.00 - 19.00
Luotettavia ostoksia edulliseen hintaan
valtava valikoima
nopea toimitus

Ikkunannostin

Autojen varaosat: Lasinnostin, Ikkunahissi

Etsi Ikkunannostin: Valitse automerkkisi

Nykyisten sähköisten ikkunannostimien edeltäjät kehitettiin vuonna 1926. Ne olivat vipuja, jotka oli päällystetty kumi tatilla. Jo tuohon aikaan autoissa oli katot sateenvaralta, sillä niitä käytettiin usein vain pitkien matkojen kulkemiseen. Tästä huolimatta monissa autoissa ei vielä tuohon aikaan ollut ikkunoita sivulla. Pian kuitenkin ensimmäiset ikkunalasit tuotiin markkinoille yhdessä tuulilasien kanssa. Kun autoissa oli viimeinkin kiinteä sisätila, tuli pian tarve myös ikkunoiden avaamiselle jotta matkoilla myös sisätilaan saataisiin raitista ilmaa.

Sähköiset ikkunannostimet kehitettiin vuonna 1941, ja ne nähtiin markkinoilla ensimmäisen kerran Fordin autoissa. Joissakin autoissa, erityisesti ranskalaisissa käytettiin vipuja ikkunan nostimina vielä vuoden 1945 jälkeen, mutta sähköisistä ikkunoista tuli nopeasti suositumpia niiden helppokäyttöisyyden takia. Pian myös BMW:n ja Mercedesin kaltaiset eurooppalaiset valmistajat varustivat autonsa tällä osalla. Nyt ikkunat pystyttiin avaamaan ja sulkemaan napin painalluksella. Nämä napit sijaitsevat usein ovien käsinojissa tai sitten etupenkin ohjauslaitteistossa. Nyt kun ikkunat olivat sähköisiä, myös niiden turvallisuus tuli ottaa huomioon. Tästä syystä ne on varustettu turva toiminnolla, joka estää ikkunaa nousemasta ylöspäin mikäli sen välissä on este. Näin ollen estetään henkilövahinkojen tapahtuminen. Lisäksi ikkunannostimen moottori lopettaa toimintansa kun ikkuna on ääriasennossa ylhäällä tai alhaalla.

Ikkunannostimissa harvemmin ilmenee vikaa, ja ne johtuvat usein moottorin tai vaihdepyörien virheellisestä toiminnasta. Mikäli tarvitset laadukkaita varaosia autollesi, verkkokauppamme kautta saat tilattua kaikki varaosat edulliseen hintaan. Nopeat toimituksemme ovat takuulla mieleesi. Valikoimastamme löydät autollesi esim. uudet jarrurummut, vilkkureleet, paisuntaventtiilit, ja generaattorit.

Suosituimmat tuotteet