ajoneuvon varaosat Internet kauppa
  • Rekisteröidy  |  
  • Ota yhteyttä  |  
  • Toimitusehdot  |  
Asiakaspalvelu:
Auton-osat24.fi - Hotline und Support.
Maanantai - Perjantai 9.00 - 0.00 Lauantai 9.00 - 17:00
turvallisia ostoksia edullisilla hinnoilla
valtava valikoima
nopea toimitus

Erillisen ripustuksen/ kääntövivun nivel

Autojen varaosat: Erillisen ripustuksen/ kääntövivun nivel

Etsi Erillisen ripustuksen/ kääntövivun nivel: Valitse automerkkisi

Autoteollisuuden alkuajoilta saakka tiestä autoon kohdistuvan tärinän leviäminen auton koriin on ollut ongelma. Aluksi varsinkin ohjaaminen oli hankalaa jos auto ajoi esteiden yli. Kun autoista tuli myös nopeampia, myös tiestä autoon kohdistuva tärinä kasvoi merkittävästi. Yhtenä syynä oli aggregaattien välillä oleva kulmaero. Aggregaatit olivat yhteydessä toisiinsa moniurahihnojen avulla, joten tärinästä johtuvia kulmaeroja piti vähentää. Tästä syystä auton hihnat on varustettu värinän vaimentimilla.

Tämä ei kuitenkaan yksinään ratkaissut ongelmaa. Vuonna 1938, brittiläinen Hardy onnistui luomaan uudenlaisen nivelen jolla kulmaeroja saatiin vähennettyä. Tämä kumi nivel tuli tunnetuksi vetoakselin kuminivelenä. Se koostuu akseleista jotka vaimentavat värinää. Se on nimensä mukaan valmistettu kumista, johon on sekoitettu metallia vahvistamaan seosta. Näitä osia käytetään kaikissa nykyaikaissa moottoreissa. Tällä hetkellä vetoakselin kuminiveliä käytetään myös laivoissa ja sitä pidetään vertaansa vailla olevana osana. Se on sekä joustava että kestävä osa. Lisäksi se on helppo asentaa paikoilleen, sillä se tarvitsee vain ruuveja pysyäkseen paikoillaan. Isomman värinän vaimentamiseen käytetään vetoakselin kuminivelien lisäksi myös potkuriakselia, mutta koska pienet viat harvemmin aiheuttavat sen suurempaa värinää, vetoakselien kuminivelet ovat tässä tapauksessa käytännöllisempiä.

Vetoakselin kuminivel ei myöskään kulu nopeasti, sillä se vaimentaa vain pieniä iskuja. Toisaalta niiden voidaan olettaa haurastuvan jossain vaiheessa, sillä se on kumille hyvin tyypillistä. Tällöin vetoakselin kuminivelet tulisi vaihtaa, sillä kun iskut eivät vaimene kunnolla, myös pienetkin iskut voivat nopeuttaa auton aggregaattien kulumista. Mikäli tarvitset laadukkaita varaosia autollesi, verkkokauppamme kautta saat tilattua kaikki varaosat edulliseen hintaan. Nopeat toimituksemme ovat takuulla mieleesi. Valikoimastamme löydät autollesi esim. uudet jarrun pääsylinterit, sisäilman suodattimet, jarrupalat, ja jouset.

Erillisen ripustuksen/ kääntövivun nivel tilaa edullisesti
Jännitteen tasaaja tilaa edullisesti
Jousituksen poikkitanko tilaa edullisesti
Kardaaniakseli / Vetoakseli tilaa edullisesti
Olka-akseli tilaa edullisesti
Pallonivel tilaa edullisesti
Pyöränavan laakeri / Pyöränlaakerit tilaa edullisesti
Pyörännapa tilaa edullisesti
Vakaimen varsi / Kallistuksenvakaaja tilaa edullisesti
Vetoakseli / Päävetoakseli tilaa edullisesti
Erillisen ripustuksen/ kääntövivun nivel: Auton valinta

Hae rekisterinumerolla

Suosituimmat tuotteet